Tidspunkt: Hver tirsdag kl. 11.00-12.00

med Rikke Wunderov, tlf. 22 61 43 43

Pris: Forløbet er gratis.

Sted: Østervrå kirke

Salmer og sutter foregår i kirkens rum og er en nærværende og intenst oplevelse med dit barn. Vi synger salmer mens vi vugger eller danser sangene ind i barnets bevidsthed. Salmer og sutter er for babyer (3-9 mdr.) sammen med mor eller far (eller anden voksen).

Salmer og sutter er et forløb over 10 gange af ca. 45 min. varighed. Vi går sammen ind i kirken. Der vil være gentagelser i sangene, og som voksen vil man få lært sangene efterhånden. Det er ikke nødvendigt at man selv er musikalsk for at kunne deltage. I kirken synger vi, lytter til musik, vugger og danser og leger melodierne ind i babyerne.

I dag ved man, at musik har stor betydning for det spæde barn, ja også for det ufødte barn. Musik stimulerer barnets udvikling. Salmer og salmemelodier er specielt gode p.g.a. de nuancerede klange og de ofte storslåede poetiske dybder i salmerne. Nu kan et lille barn selvfølgelig ikke forstå en salmes ord, men det kan sanse stemningen og atmosfæren, og tekst og melodi kan lagre sig i barnets underbevidsthed og blive til livslang glæde. Ord, der blot siges, er ikke det samme som ord, der også synges. Vi vil synge, danse og vugge stemningen ind i barnet, så det oplever med alle sanser.

Samtidig er det en god lejlighed til at få lært nogle salmer, der også kan bruges som godnatsange derhjemme.